A Világ Legnagyobb Tanórája a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskolában

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a mélyszegénység felszámolásával, az esélyegyenlőség megteremtésével, a minőségi oktatás biztosításával és a környezetünk védelmével.

Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő nemzetközi programsorozat fő célja, hogy 2019. szeptember 30. – október 4. között minél több általános- és középiskola csatlakozzon a kezdeményezéshez, és a pedagógusok normál tanítás keretei között megtartsák a tanórát.

  1. évi Világ Legnagyobb Tanórájának magyarországi kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése.

Iskolánk is csatlakozott a programhoz, azóta minden évben a 3.-8. évfolyamon egy osztályfőnöki órát szánunk a színes és érdekes feladatok megoldására. A gyerekek nagyon élvezik ezeket, és valóban sok információval rendelkeznek a témában.

 

Nagyszénás, 2019. 10. 02.

Kunstár Anna

DSCF9006 DSCF9008