Farsang az alsó tagozaton

Farsang az alsó tagozaton

Ebben a tanévben a hagyományokhoz igazítva február 14-én került megrendezésre az alsó tagozat farsangi rendezvénye. A mulatság helyszínét a NAKK biztosította. Az osztályok változatos produkciókkal kápráztatták el a szülőket és a vendégeket. Tovább »

Wass Albert Mesemondó Verseny

Wass Albert Mesemondó Verseny

2019. november 22-én a Nagyszénási Kulturális Központban került megrendezésre az immár hagyománnyá vált Wass Albert nevét viselő mesemondó verseny az alsós tanulók számára. A versenyre évfolyamonként lehetett jelentkezni egy népmese megtanulásával. Ebben Tovább »

Terror Háza Múzeum

Terror Háza Múzeum

2019. november 22-én a 8. a osztály tanulmányi kiránduláson vehetett részt, melynek célja a Terror Háza Múzeum megtekintése volt. 7. osztályban tanultunk a kommunista és náci diktatúrákról, 8. osztályban pedig II. világháború Tovább »

,,Egy malomban őrlünk!”

,,Egy malomban őrlünk!”

2019. szeptember 26-án az EFOP 3.3.7-17-2017-00011 pályázat keretében az alsó tagozatról 38 tanuló és kísérőik ellátogattak a szarvasi szárazmalomba valamint 12 felső tagozatos diák a szarvasi szabaduló szobába. A malom bemutatása után Tovább »

 

Világ legnagyobb tanórája

Az ENSZ 2015 szeptemberében indította útjára a „Project Everyone” kampányát, amelyben a Világ Legnagyobb Tanórája keretében a 17 újonnan megfogalmazott Globális Célját szeretné megismertetni a gyerekekkel. A kezdeményezéshez világszerte számos ország – köztük Magyarország is – csatlakozott. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani, többek között a környezetvédelem okán a fenntartható energiatermelés, az országok között és országon belüli egyenlőtlenségek csökkentése, az élelmiszer-pazarlás elkerülése.

Zene világnapja

Zenei világnap

 

Mélyebb zenei műveltség mindig csak ott fejlődik ki, ahol az ének az alap. A hangszer a kevesek, kiváltságosok dolga. Az emberi hang, az mindenkinek hozzáférhető, ingyenes és mégis a legszebb hangszer, a zenekultúra sokakra kiterjedő termő talaja”

                                                                                                          (Kodály Zoltán)


A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén.

Intézményi járványügyi digitális munkarendi protokoll

Letöltés (Típus: PDF, Méret: 1.12MB)

Emmi felszerelés jegyzék

Letöltés (Típus: PDF, Méret: 921KB)

COVID 19

ézményi tájékoztatások, eljárásrendek, szabályok
Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról: https://koronavirus.gov.hu/.
Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu és a www.oktatas.hu felületeken keresztül követhetik.
Intézményünk COVID oldalának direkt linkje: http://nszenas-iskola.hu/category/covid-19/

 

Képkivágás


Központi tájékoztatások, eljárásrendek, szabályok


Hivatalos források a COVID-19-ről

Hivatalos tájékoztató oldal a koronavírusról


További információk, tájékoztatók

MOOD film Nagyszénás

Helyi Tanterv

Letöltés (Típus: PDF, Méret: 5.81MB)

Letöltés (Típus: PDF, Méret: 5.1MB)

Tanévzáró 2020.

Kortárs versmondó verseny Békéscsaba

2020. március 6-án, immár 4. alkalommal iskolánk alsó tagozatos diákjai nagy örömmel vettek részt a VIII. Kortárs versmondó verseny Kárpát-medencei döntőjén. A rendezvény Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban került megrendezésre. A versenyzőket csoportokba osztva hallgatták meg a zsűri tagjai, akik kiemelt és ismert személyek, mint például: Kovács Edit – Jászai Mari-díjas színművész, Nagyálmos Ildikó költő Székelyudvarhelyről, Vesztergom Andrea költő és még sokan mások. Kísérő pedagógusok voltak: Tarné Nagy Zsuzsanna és Kiszelyné Balogh Ildikó tanítók. Örömmel jelenthetem ki, hogy a versenyen résztvevő diákjaink közül mindenki szép eredményt ért el. Köszönet érte a felkészítő tanító néniknek (osztályfőnököknek), a kedves szülőknek és nagyon szorgalmas tanulóinknak.

Az alábbi eredmények születtek a következő évfolyamokon:

  • Bronz minősítés – Kulcsár Éva Nóra 1. b, Krivik Renáta és Kulcsár Tibor Botond 2. o., Ács Adrienn 3. a, Hári Luca 4. a.
  • Ezüst minősítés –Cseh Pálma 4. a.
  • Arany minősítés – Benkő Antal 3. b, Kulcsár Anna Helga és Uhljár Dániel 4. a.

Iskolánk diákjai ismételten megmutathatták, hogy nagy szorgalommal, kellő kitartással milyen szép eredményeket lehet elérni. Gratulálok mindenkinek!

2020. 03. 06.                                                                                                                                          Kiszelyné Balogh Ildikó

tanító

Lázár Ervin Program 7. évfolyam

Az idei tanévtől bevezetett Lázár Ervin Programnak köszönhetően iskolánk 7. évfolyamos tanulói 2020. március 3-án Szarvason a Cervinus Teátrumban, a Valahol Európában című két felvonásos előadást nézhették meg osztályfőnökeikkel. A nagyszerű előadás alkalmával a művészek és a gyermekszereplők a második világháború végén zajló történéseket és az akkor élt hősöket elevenítették meg játékukkal, példát adva emberségből, szolidaritásból,