Nagyszénási diákok a Pályaválasztási Vásáron

2024. október 9-én a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályának 27-27 tanulója részt vett a Békéscsabán megrendezett Pályaválasztási Vásáron. Az esemény célja, hogy a diákok megismerkedjenek a környező középiskolákkal és betekintést nyerjenek az iskolák képviselte szakmák sokszínűségébe, segítve őket jövőbeli pályaválasztásukban.

A vásáron több mint 20 középiskola mutatkozott be, amelyek számos szakmát képviseltek, beleértve a műszaki, egészségügyi, informatikai, vendéglátóipari és mezőgazdasági területeket is. A tanulók számos interaktív programon vehettek részt, ahol közvetlenül találkozhattak a középiskolák képviselőivel, és betekintést nyerhettek az egyes szakmák mindennapjaiba.
A rendezvény nemcsak információval szolgált, hanem inspirációt is nyújtott tanulóink számára, hogy tudatosan válasszanak a jövőbeli karrierjük szempontjából. A rendezvény szakmai visszhangja rendkívül pozitív volt, a résztvevők és a szervezők egyaránt kiemelték a rendezvény magas színvonalát és a diákok aktív részvételét.
Tanulóink is lelkesen vettek részt a programokon, és számos hasznos tapasztalattal gazdagodtak, amelyek segítik őket a továbbtanulási döntéseik meghozatalában. Az iskola vezetősége és tanárai büszkék a tanulók aktív részvételére és érdeklődésére, amely hozzájárulhat a sikeres pályaválasztáshoz.
Az eseményen való részvételünk is bizonyítja, hogy intézményünk elkötelezett amellett, hogy diákjainak a lehető legjobb támogatást nyújtsa a jövőjük megalapozásában.