A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA az alsóban

Idén jubileumi, 10. alkalommal kerül megrendezésre a Világ Legnagyobb Tanórája programhét. A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek világszerte egy időben megismerhetik a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat, amelyek a társadalom kiemelt problémáira kívánnak megoldást nyújtani.
A 2024. évi Világ Legnagyobb Tanórája programsorozat Magyarországon szeptember 30. és október 4. között, a Belügyminisztérium, mint projektgazda megbízásából, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság, az UNICEF Magyar Bizottság és a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács szakmai támogatásával, az Alapértékek Nonprofit Kft. szervezésében kerül megrendezésre. Iskolánk több osztálya csatlakozott a programsorozathoz.

A hét fő témái között szerepelt az egészséges táplálkozás, az élelmiszerpazarlás, az élelmiszer ipari hulladékok kezelése, fogyaszthatósági idő, minőségmegőrzési idő, a tudatos tervezés és tárolás lehetőségei otthonunkban, valamint a pazarlás elkerülésének módjai és a maradék tárolásának széleskörű lehetőségei. Ezen témák igen közel állnak a gyerekekhez, gazdag és sokoldalú ismeretanyaggal rendelkeznek, melyek segítségével hatékonyan vehettünk részt a világ legnagyobb tanóráján.