„Szép Magyar Beszéd” verseny Orosházán

Ebben a tanévben 2020. február 13-án, Orosházán a Justh Zsigmond Városi Könyvtárban rendezték meg a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép Magyar Beszéd”verseny városi, kistérségi döntőjét.
Az első iskolai fordulót követően iskolánként és kategóriánként egy-egy tanuló vehetett részt a második kistérségi versenyen.Iskolánk 5-6. osztályosait Szilágyi Viktória 6. osztályos tanuló képviselte, a 7-8. osztályosokat Hódi Nikolett 7.b osztályos tanuló.
A versenyt Buzai Csaba könyvtárigazgató nyitotta meg, és a magyar nyelv iránti tiszteletet hangsúlyozva a verseny történetéről beszélt Kazinczy Ferenc emlékét idézve. Ezt követően bemutatta a zsűri tagjait: Dávidné Tóth Márta és Tengerics Éva gyermekkönyvtárost; valamint az elnököt: Vetésiné Petrányi Erzsébetet.
A tanulóknak 20-25 soros kötelező és szabadon választott szöveget kellett felolvasniuk. A teljesít ményük ért ékelésekor a zsűri kiemelten figyelte a szövegértést, a szöveghű előadást, a hangvételt és a megfelelő hangsúlyozást, valamint a természetes beszéd szépségét. A felkészült előadások meghallgatása után a zsűri eredményt hirdetett, s nagy örömünkre Hódi Nikolett iskolánk 7.b osztályos tanulója II. helyezést ért el.

Szép Magyar Beszéd verseny (1) Szép Magyar Beszéd verseny-Justh Zsigmod Városi Könyvtár facebook oldala (1) Szép Magyar Beszéd versey_Hódi Nikolett II. helyezett (1) Szép Magyar Beszéd versey_Szilágyi Viktória

Ráczné Gálik Márta