Nyílt tanítási nap a felső tagozaton

„Összejönni – kezdés,

Együtt maradni – haladás.” (Henry Ford)

 

A negyedik osztályos diákjaink számára évente tartunk nyílt tanítási napot a felső tagozaton, hogy a leendő ötödikesek betekintést nyerjenek az ott folyó munkába.

Ebben a tanévben ez az alkalom 2018. november 14-re esett. Nagyon fontosnak tartjuk ezt a fajta nyílt kommunikációt, hiszen az érdeklődők így gyakorlatban is megtapasztalhatják a felső tagozat közvetlen hangulatú munkalégkörét.

Závogyán Judit intézményvezető köszöntője után a negyedikesek beülhettek az általuk előzetesen már kiválasztott tanítási órákra. A felsősök is nagyon készülnek erre a napra, a diákönkormányzat tagjai kalauzolták ifjabb társaikat a tantermekbe, a tornaterembe és az ebédlőbe. A szaktanárok az első három órában bemutató órákkal készültek, amelyeken igyekeztek bevonni a látogatókat az óra menetébe beépített játékos feladatokba.

Összesen tizenhat tanórát látogattak meg az alsós tanulók nevelőikkel, elmondásuk szerint jól érezték magukat a felsőben, és nagyon készülnek arra, hogy ötödikesként majd oda járjanak.

 

                                               Ráczné Gálik Márta