Kinder + sport

DSCN2806

A kellemes tavaszi reggelen 7.30-kor gyülekeztek az iskola tanulói a felső tagozat épületében. Az osztályok felsorakoztak, majd bemelegítésként a nagyszénási aerobic csoport mozgatta át az gyerekek izmait.
A sport- és egészségnap két részből tevődött össze:

  • Sorversenyek évfolyamonként
  • Ügyességi versenyek

A sorversenyeket az elsős tanulók kezdték. Labdaátadás egymás feje felett volt ez első szám, melyben az utolsó gyermek a labdával előre kúszott. Szlalom futás labdával a kézben, majd labdagurítással. Volt „krumpli ültetés” is. A karikák bójára dobása és összegyűjtése is próbára tette a gyerekek ügyességét. A gyerekek lelkesen versenyeztek, de igyekeztek a megbeszélt szabályokat is betartani.

A felső tagozatosok is versenyeztek. Ők tollaslabdafutásban, kézilabda vezetésben, futball labdapasszolásban és floorbal labdavezetésben mérték össze erejüket. A csapatok nagy lendülettel hajtották végre a feladatokat. A versenyzők gyakran fej-fej mellet küzdöttek a csapatuk sikeréért. Az osztályok éppen nem versenyző tagjai pedig hatalmas hangorkánnal biztatták társaikat. A verseny döntője felé haladva igazán fergeteges hangulat alakult ki az iskola tornatermében.

Amíg az egyes osztályok versenyeztek, addig a többiek ügyességi próbákkal töltötték el az időt. Kerékpáros ügyességi versennyel kezdhettek, majd motorkerékpár szimulátoron ügyeskedtek. Sporttal kapcsolatos puzzle és sport –totó gondoskodott róla, hogy a test mellett az elme kiművelése sem maradjon el. Ezt követte a gerelyhajítás, célba dobás, helyből távolugrás és végül a célba rúgás.

Ezeken a versenyeken valamennyi osztály részt vett, és az egyes állomásokon más-más összetételű csapatok gyűjthették a pontokat. Így a sportnap végére minden tanuló részt tudott venni valamilyen versenyen.

A Kinder+SPORT pályázaton sikeresen szerepeltek tanulóink. Az iskola egy 20000 forintos sportszer csomagot kapott ajándékba a szervezőktől.