Karácsony az iskolában

2019. december 20-án iskolánkban karácsonyi projektnapot szerveztünk, melynek során különböző programok várták a gyerekeket.

Az alsó tagozaton kézműves foglalkozással indult a nap, a tanulók karácsonyfadíszeket, hógömböket, asztaldíszeket készítettek tanítóik segítségével. Közben a Szülői Munkaközösség aktív tagjai szendvicskészítéssel foglalatoskodtak. A tízórai után kezdődtek az osztályok karácsonyi műsorai. A tanulók színvonalasan előadott dalokkal, táncokkal, versekkel és mesékkel hangolódtak az ünnepre. Egész nap folyt a tombola árusítása, minden gyermek ajándékkal tért haza. Az osztályok által feldíszített karácsonyfát a nap zárásakor sorsolták ki, boldog nyertese Szuszán Tibor 1. a osztályos tanuló lett.

A felső tagozaton az utolsó tanítási héten a szünetekben igazi ünnepi hangulat volt, mert sok ismert karácsonyi dalt hallhattunk az aulában és menetközben felállításra került a Szülői Munkaközösségtől kapott fenyő is, melyre az osztályok készítettek szebbnél-szebb díszeket.

A felső tagozaton elsőként osztályfőnöki óra volt, minden osztályban a tanulók megajándékozták egymást, így együtt örvendezhettek az ajándékoknak és megtapasztalhatták az adás örömét is.

A téli szünet előtti utolsó hét a Czabán tanulmányi verseny időszaka, amikor a tanulók tantárgyanként és évfolyamonként összemérhetik tudásukat. Ennek záróakkordjaként az 5. a osztályos tanulók Bracsok-Ajtai Andrea tanárnő vezetésével megemlékeztek iskolánk névadójáról, majd ezt követte az eredményhirdetés, amit a gyerekek már izgatottan vártak, hiszen nagyon sokan részt vettek a versenyeken. A legjobbak okleveleket kaptak és könyvjutalomban részesültek.

10 órakor kezdődött a karácsonyi forgatag az aulában, melynek során a gyerekek saját készítésű süteményeik és dísztárgyaik találtak gazdára: különböző formájú és mintázatú mézeskalácsok, muffinok, színes sütik, karácsonyfadíszek, manók, rénszarvasok és más remek alkotások.

Ezt követően tombolahúzásra került sor, és nagyon sok ajándék várt kisorsolásra. A fődíj a Szülői Munkaközösség által felajánlott és az osztályok díszítette karácsonyfa volt, melynek szerencsés nyertese Závogyán Fanni 6. osztályos tanuló lett.

Ünnepi programunk a karácsonyi műsorral folytatódott, az 5. a osztályos tanulók Aranyosi Ervin: A szívek szabója című csodálatos versét szavalták el, majd az énekkarosok a Karácsonyi álom című dalt adták elő. A műsorra a gyerekeket Bracsok-Ajtai Andrea tanárnő készítette fel.

Végezetül Závogyán Judit igazgató asszony köszönetet mondott mindazoknak, akik bármilyen formában hozzájárultak a projektnap sikeréhez, és a program egy szívhez szóló videó bejátszással ért véget, mely még inkább kiemelte az ünnep lényegét és fontosságát.

Kovács András Lászlóné Babák Erika, Matuska Magdolna