József Attila területi szavalóverseny Orosházán, a költészet napján

A költészet napján, 2019. április 11-én József Attila szavalóversenynek adott otthont az Orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A területi versenyre kilenc intézményből érkeztek diákok Orosházára, ahol három korcsoportban mérhették össze tudásukat.

A résztvevő tanulók 20-21. századi magyar költők verseivel indulhattak. Iskolánkból a helyi verseny legjobbjait neveztük; Pavló Szandra 4. a osztályos és Vincze Zsófi 6. b osztályos tanuló indult a rangos megmérettetésen. A szervezők nevében Víghné Pintér Lilla a református iskola magyar szakos pedagógusa köszöntője után először a 3-4. osztályos kategória versenyzői mondták el választott versüket, majd rövid szünet után az 5-6. osztályos tanulók, végül a 7-8. osztályosok következtek. A versenyzők mellett pedagógusok, szülők, rokonok és érdeklődők hallgatták az előadott költeményeket. A diákok teljesítményét háromtagú szakmai zsűri értékelte. A nagyszénási gyerekek pontos szövegtudással, szépen hangsúlyozva adták elő szavalatukat.

Az 5-6. osztályos korcsoportban iskolánkból Vincze Zsófi 6. b osztályos tanuló az előkelő első helyet szerezte meg szép versmondásával (Felkészítő tanára: Ráczné Gálik Márta).

területi szavalóverseny