„Elérkezett szép karácsony, fényben, díszben, ünneplőben…”

Iskolánkban 2018. december 21. karácsonyi projektnap volt, változatos programokkal telt, amelyeknek a szervezése már napokkal korábban elkezdődött.

A szülői munkaközösségtől kapott gyönyörű fenyőfát beállították szorgos kezek az aulába, amit az osztályok napról napra díszítettek fel pompás karácsonyfává. Az ünnepvárás hangulatát fokozta a szünetekben felcsendülő sok szép karácsonyi dal.

A felső tagozatosoknak a téli szünet előtti utolsó tanítási héten szerveztük meg a tantárgyi tanulmányi versenyeket, ahol évfolyamonként és tantárgyanként mérhették össze tudásukat tanulóink. Az ünnepélyes eredményhirdetésre ezen a délelőttön került sor. Ennek az eseménynek a nyitányaként a 7.a osztályosok megemlékeztek iskolánk névadójáról, a tanulás, az ismeretszerzés fontosságáról. Ezt követően kapták meg a Czabán tanulmányi versenyek helyezettjei teljesítményük elismeréseként az okleveleket és a jutalomkönyveket.

A tízórai szünet után következett a karácsonyi vásár, amire szintén nagyon készültek az osztályok. Kipakolták portékáikat rögtönzött standjukra az aulában, és kezdetét vehette a vevőcsalogató kínálgatás. Az osztálypénzük gyarapítására ugyanis ajándéktárgyakat, karácsonyi díszeket készítettek a gyerekek, de volt ott zsákbamacska, játék, könyv, naptár, képeslap és rengeteg finomság, amiket adtak, vettek.

A vásározást a hagyományos tombolahúzás követte, amit diákönkormányzat szervezett. Az SZMK és az osztályok által felajánlott tombolatárgyakat sorsolták ki, és amikor kiürültek a vitrinek, gazdára talált a fődíj is, a szépen feldíszített karácsonyfa. Ebben az évben a szerencse az ötödik osztályos Krausz Márk Krisztiánnak kedvezett, ő vihette haza nagy örömére a főnyereményt.

A 8.a osztály karácsonyi műsora zárta a délelőttöt, amelyet csakúgy mint a 7.a osztályosok iskolánk névadójáról szóló megemlékezését Szelezsánné Egyed Dóra tanított be. Az ötletes dekoráció és a hangulatos előadás méltó befejezése volt a projektnapnak.

Végezetül Závogyán Judit igazgató asszony köszönetet mondott minden kedves szülőnek, nagymamának, akik tombolatárggyal vagy süteménnyel járultak hozzá a program sikeréhez, és a négy gyertyáról szóló kedves filmbejátszással búcsúztatta el az óévet.

IMG_20181221_085621 IMG_20181221_114519 IMG_20181221_114232 IMG_20181221_114222 IMG_20181221_085900

 

Ráczné Gálik Márta