Iskola története

Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola fő épülete

A Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskola fenntartója a  Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Orosházi Tankerülete, a működtetés feladatit Nagyszénás Nagyközség Önkormányzata vállalta. Fontosnak tartjuk a szülői igényeknek, elvárásoknak való megfelelést. A gyermekek esélyegyenlőségéért egyéni fejlesztési, nevelési módszereket alkalmazunk, amelyekkel a sérült vagy fejlődési problémákkal küzdő gyermekek hátrányát mérsékeljük.

Pedagógusközösségünk a legújabb követelményeknek is igyekszik megfelelni. Korszerűen felszerelt tantermeink digitális táblával, vezetékes és vezeték nélküli internet kapcsolattal állnak a nevelő-oktató munka szolgálatában. Az informatikaoktatás eszközparkját az alsó és felső tagozaton egy-egy 18 munkaállomással rendelkező számítógépterem biztosítja.

Tanórai keretek között két idegen nyelvet, az angolt és a németet tanítjuk. A fizika-kémia előadó szaktantermi felszerelése, kísérleti eszközellátottsága jó. Két tornaterem kihasználtsága maximális, nagy gondot fordítunk a gyermekek testkultúrájának fejlesztésére. Jól működik az MLSZ intézményi labdarúgás programja, a kézilabdaedzések mellett tömegsportra és gyógytestnevelésre is van lehetőség. Tanulást segítő tantárgyi, tehetséggondozó, felzárkóztató és szabadidős, valamint művészeti szakkörök közül választhatnak a gyerekek. 2008 óta működik az iskolában egyesületi formában birkózóklub, a művelődési házban aerobic csoportok, és a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló szakkörök szerveződnek. Az iskolai könyvtárban több ezer kötet várja a tanulókat, ahol internetezhetnek és oktatófilmeket is megnézhetnek.

A szakos ellátottságunk 100%-os, a tantestület szakmai megújulásra kész, új módszerek befogadására, kidolgozására alkalmas, innovatív pedagógusközösség, ahol a képzés, önképzés a dolgozók munkájában a lelkiismeretesség vállalása.

Iskolánk régi honlapját itt tudod megtekinteni